ZUID-SCHARWOUDE - Dit keer wordt het een zeer speciaal concert waarin UNICORN optreedt met 3 zangeressen. De reden daarvan krijgt u te horen op 3 november a.s. , maar dat het uniek wordt is een feit en dus extra de moeite waard. Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat al jaren de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 23 jaar het kloppende hart van Unicorn. Daarnaast geven acte de presence onze beide zangeressen Jolanda Traarbach en Betty Borstlap en als extra onze gastzangeres Marit Verwer die per 1 april 2020 definitief onze band als vaste zangeres komt versterken. U krijgt dus alvast een voorproefje!

Verder zal natuurlijk onze vaste violiste in de Kooger Kerk Erna Sommer (zelf afkomstig uit Noord Scharwoude) de band die dag compleet maken. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden met folk en fun in de Kooger Kerk te Zuid Scharwoude. UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen).

Komt allen om dit zeer speciale optreden mee te maken!

Reserveren
Geniet de voorkeur om zeker van een plaats te zijn .
Dit kan via koogerconcerten@ziggo.nl of unicorn@hetnet.nl.
Via de website reserveren kan ook.

Aanvang: 12.00 uur.
Einde : ± 14.15 uur
Entree: € 13,- p.p.

Zie ook YouTube of de website voor een indruk van de band.

Kaarten zijn op de dag van het optreden ook vanaf 11.30 uur bij de ingang verkrijgbaar.

Zondagmiddag 3 november 2019 in de Kooger Kerk, Koog 30, Zuid Scharwoude.