HEERHUGOWAARD - FG Live in Heerhugowaard opent dit jaar op vrijdag 6 oktober officieel de deuren. Van Dik Hout en VanVelzen zijn de eerste artiesten die in het openingsweekend gaan optreden in de poptempel. Vele jaren na de sluiting van de Waerdse Tempel kunnen muziekliefhebbers eindelijk weer terecht in het compleet vernieuwde pand.


"We zijn heel erg blij dat we van start kunnen gaan", zegt Fred Grifhorst, oprichter van FG-Groep, dat sinds 2020 eigenaar is van het pand. "Het is altijd onze insteek geweest om de iconische Waerdse Tempel in ere te herstellen. Met topartiesten als Van Dik Hout en VanVelzen belooft het meteen een spectaculair openingsweekend te worden. Het is extra leuk dat beide artiesten afkomstig zijn uit Noord-Holland. De opening van FG Live in oktober is een nieuw hoogtepunt voor ons bedrijf."

Grondige verbouwing

De FG-Groep, bekend van formules als Sanisale, Keukensale en Sanidump, heeft de multifunctionele poptempel op het strand van Luna grondig verbouwd. Er zijn onder meer een nieuwe geluidsinstallatie en lichtinstallatie geplaatst en de akoestiek is sterk verbeterd. FG Live biedt plaats aan 2000 bezoekers.

Naast Van Dik Hout en VanVelzen treedt in het laatste kwartaal van 2023 onder meer ook Mart Hoogkamer op. Verder vinden de Koos Alberts Awards, Crazy Pianos on Tour, Qmusic The Party en een nieuwjaarfeest dit jaar nog plaats in FG Live. Grifhorst: "Achter de schermen waren we al langere tijd bezig met de programmering. Het is mooi dat we deze namen nu bekend kunnen maken. We kijken ernaar uit nog meer artiesten te verwelkomen in FG Live."

Behalve concerten stelt het evenementencomplex de deuren ook open voor evenementen met een zakelijk karakter. "Met verschillende zalen hebben wij voor elk event een passende oplossing. We gaan alles op alles zetten om van FG Live een groot succes te maken", zegt Grifhorst.

Over FG-Groep

FG-Groep is de gemeenschappelijke noemer voor een ambitieuze groep bedrijven in onder meer de sanitair- en keukenbranche. Naast merkformules Keukenstunter, Meubel-sale en Sanistunter maken Sanisale, Keukensale, Sani-Dump en Küchen-Dump onderdeel uit van het moederbedrijf. Het franchisebedrijf bestaat uit bijna 150 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao. Daarnaast heeft FG-Groep een vastgoedtak en een evenemententak. Het bedrijf is sinds oktober 2020 gevestigd in de voormalige poptempel van Heerhugowaard op het strand van Luna.