WAARLAND - Ben je op zoek naar een leuk uitje in de buurt en nieuwsgierig naar de kleuren, geuren en vlinders van de tropen? Breng dan een bezoek aan Vlindertuin Vlindorado in Waarland.

In dit overdekt vlinderparadijs geven de vlinders, vogels en exotische bloemen en planten je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook de grote volière met (sub)tropische vogels is een lust voor het oog en maken de tuin, samen met de vissen en schildpadden, tot een echte natuur beleving.

In de tuin staan educatieve bordjes en veel informatie over de vlinders en vogels en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen zelf kunnen ontdekken hoe de vlinders en vogels leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan Vlindorado niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden in de ‘poppenkast’ zoals de Atlas-vlinder, een van de grootste vlindersoorten die er bestaat.

‘Vlindorado is in 2010 ontstaan na een vakantie in Sri Lanka’, zo vertelt Pauline Dekker van de vlindertuin. ‘Uit liefde/hobby voor de natuur en vlinders is toen het idee opgevat om iets dergelijks hier neer te zetten. Wij hadden de tropische kassen al staan vanwege onze anthuriums die wij al sinds 1999 telen en hebben het toen verder uitgebouwd.’ Nadat er heel wat werk is verzet met graafwerk, het aanleggen van paden en de juiste vergunningen staat er anno 2018 een schitterende vlindertuin die jaarlijks vanaf half februari t/m in november dagelijks bezocht kan worden.

Vlindorado is nog tot 12 november op alle dagen geopend. Het nieuwe seizoen zal starten op 14 februari 2019.
Meer informatie: www.vlindorado.nl