BROEK OP LANGEDIJK - Op zaterdag 15 juni a.s. kan iedereen die interesse heeft alles leren over het leven in en rond de sloot. Vanaf 10.00 uur zijn er vrijwilligers van het IVN en Stichting Veldzorg aanwezig om uitleg te geven over de spannende en wondere wereld in en op het water in het kader van Slootjesdag 2019.

Slootjesdagen
Met de Slootjesdagen wil het Instituut voor natuureducatie (IVN) samen Stichting Veldzorg het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor zowel watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. Men wil de mensen op een laagdrempelige manier prikkelen het leven in de sloot te gaan ontdekken.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Op zaterdag 15 juni kunnen kinderen onder begeleiding van vrijwilligers van het IVN op avontuur langs de waterkant bij Museum BroekerVeiling tijdens de IVN Slootjesdagen.

Behalve het ontdekken in aan de waterkant, worden er ook verschillende waterproefjes gedaan en wordt er gewerkt met een aantal microscopen. Want er gebeurt heel wat in de slootjes dat met het blote oog niet valt waar te nemen!

Wanneer: zaterdag 15 juni 2019
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Waar: In de slootjes van het Museum BroekerVeiling
Entree: museum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd.

Museum BroekerVeiling
Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. Doen en beleven staan voorop. Veil zelf groente, maak een rondvaart, bezoek de expositie en eet lekker in het restaurant en laat je begeleiden door tuinder Arie via de audiotour. Een ochtend of middag zo gevuld. Meer informatie over alle activiteiten die plaatsvinden in het museum vindt men op de website www.broekerveiling.nl.