ALKMAAR – Het succesvolle Winterpeen Festival zal zaterdag 5 januari voor de tweede maal in het nieuwe pand plaatsvinden van Victorie. Het enige festival ter wereld waar je gratis binnenkomt met een winterpeen.

Hoe ging dat ook alweer? Je komt naar Victorie met een winterpeen, feest de hele avond met de vele DJ’s en live-acts, terwijl de winterpenen in een grote pan tot winterpeen-soep worden gekookt en ’s nachts gratis wordt uitgedeeld door de festivalkok, afkomstig van SOEPP.

De muzikale invulling liegt er, ook nu weer, niet om. In de Grote Zaal een bonte verzameling aan ras-artiesten die garant staan voor groots vermaak. Wat te denken van een dj-set van één van leden van De Jeugd van Tegenwoordig, Willie Wartaal. Verder live funky hiphop van De Cultuur, de lekkerste disco, funk, house en classicshits met Hippe Types B en Afro-Carribean beats met unieke live show door KD Soundsystem. In de kleine zaal is er silent disco; een Silent Spotify Battle

De line-up spreekt dus voor zich, de sfeer zal ouderwets fijn zijn en door het hele pand zijn er nog genoeg gekkigheden te ontdekken. Ook voor deze editie geldt; wees op tijd! Want tot nu toe is het altijd uitverkocht geweest. Dus haal die peen in huis, dan proosten we graag met jullie op 2019.