BROEK OP LANGEDIJK - Dompel je onder in winterse sferen en hou de december gezelligheid extra lang vast.Ga tijdens de kerstvakantie erop uit met het hele gezin en bezoek de Warme Winterdagen. Je bent welkom van 27 tot en met 30 december en van 2 tot en met 6 januari 2019.

Doe gezellig mee
Het museum leeft! Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en lekker eten staan centraal. Je bakt je eigen broodjes boven het kampvuur terwijl je naar verhalen over vroeger luistert. Op de veiling tik je alvast echte seizoensgroenten uit oude tijden op de kop, zo begin je het nieuwe jaar met een gezonde start. In het koopmansboetje kan je op de zaterdagen ook een heerlijk warme XL woondeken komen maken! Hiervoor moet men zich wel van tevoren aanmelden. Moe geworden na alle activiteiten? Neem plaats in de knusse winterlounge en geniet van een heerlijk warme kop chocolademelk om een beetje op te warmen.

Een kilo wol voor een BroekerBol
Het Museum BroekerVeiling draagt haar steentje bij voor een warme winter voor iedereen. Daarom worden er tijdens de Warme Winterdagen mutsen en sjaals gebreid voor de voedselbank in Langedijk. Als je een kilo wol inlevert, help je zo de voedselbank en krijg je van ons een heerlijke BroekerBol! Natuurlijk kun je ook zelf (leren) breien samen met een van onze ervaren breisters. Neem gerust een eigen breiwerk mee, of die bolletjes die al tijden in de kast liggen. Kijk voor de voorwaarden van deze actie op broekerveiling.nl/actievoorwaarden.

Een winter zoals toen
Stap terug in de tijd en geniet van de oude ambachten en historische figuren in klederdracht. De smid stookt zijn vuur alvast lekker heet op. Bij de visrokerij hangt de nieuwe lading vis klaar om gerookt te worden en midwinterhoorngroep Van hakken komt blazen komt langs. Om er extra warmpjes bij te zitten, ontvang je als bezoeker van de Warme Winterdagen een aardigheidje. Bij binnenkomst krijg je een voucher voor een gratis warm drankje en een winters hapje in het restaurant. Ben je meer van de activiteiten dan kan je komen bakken, knutselen of kaarsen maken!

Tijdens je bezoek kun je natuurlijk ook varen, een groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot de klant. Voor toegang tijdens de Warme Winterdagen gelden de normale entreeprijzen*. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.broekerveiling.nl/evenementen