ALKMAAR - 4 Keer per jaar is het Kleimeer opengesteld voor publiek en het is nu weer bijna tijd om het te mogen bezoeken. Je kunt je nu opgeven om mee te lopen met de Staatsbosheer gids om de mooiste delen van het Kleimeer te bewonderen.

Het Kleinmeer is een natuurgebied dat vlak bij Alkmaar ligt en grenst aan het Geestmerambacht. De naam Kleinmeer stamt uit de 16e eeuw toen het nog geen natuurgebied maar een meer was. Ze hebben ervoor gekozen om het natuurgebied maar 4 keer per jaar open te stellen voor publiek zodat de rust wordt bewaard.

Als u met de gids mee wilt lopen zijn er een aantal data en tijden beschikbaar waar u uit kunt kiezen zodat u het niet hoeft te missen:
- woensdag 6 juni 2018 || 14.00 uur tot 15.30 uur
- donderdag juni 2018 || 19.00 uur tot 20.30 uur
- woensdag 13 juni 2018 || 14.00 uur tot 15.30 uur

De prijzen per wandeling zijn verschillend, de middagwandeling kost €6,- en de avondwandeling kost €8,-.

De startlocatie is op de parkeerplaats 't Vlasgat in Koedijk, hierdoor is het goed bereikbaar voor iedereen en kan iedereen zijn auto kwijt.
Doordat de wandeling door een ruig terrein is is deze wandeling niet geschikt voor mindervaliden en kinderen onder de acht jaar. Ook is het erg aan te raden om je waterdichte schoenen aan te doen en je verrekijker mee te nemen zodat je de mooiste dingen kunt zien.
Helaas is het niet toegestaan om je honden mee te nemen.

Als u meer informatie wilt over deze wandeling door het natuurgebied de Kleimeer kunt u mailen naar schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl