ZUID-SCHARWOUDE - In een vrolijk en sfeervol concert neemt het bekende middeleeuwse muziekensemble Slag ende Stoot u mee terug naar de herfst- en wintertijd in de middeleeuwen en de vroege renaissance.

Het programma zal bestaan uit historische liederen, traditionals en fraaie instrumentalen rondom de thema's herfst, winter en de feesten en tradities in die periode van het jaar.

Verstilde mijmeringen, liefde en romantiek, cantiga's de Santa Maria, sprankelende kerstliederen die lijken uit te nodigen tot een rondedans, vrolijke liederen rond al eeuwen oude gebruiken en juichende feestmuziek van de hoven uit Italië en Bourgondië: dit zijn de kenmerken van dit bijzondere winterconcert. Slag ende Stoot zal dit alles weer brengen op de sprankelende en meeslepende wijze waarmee zij bekend staat op de nationale en internationale podia.

Over Slag ende Stoot
Het middeleeuwse muziekensemble Slag ende Stoot werd opgericht in oktober 1998.

De groep slaagde erin om in korte tijd naam te maken op de grotere- en kleine podia in binnen- en buitenland. De muziek van Slag ende Stoot bleef ook niet onopgemerkt bij de media: diverse radiospecials en interviews in binnen-en buitenland en artikelen in div. bladen zijn in die jaren de revue gepasseerd. Ook werd de groep gevraagd voor diverse projecten, zoals filmproducties, theaterproducties en t.v. documentaires. Slag ende Stoot heeft 3 cd's en een dvd op haar naam staan en heeft tevens meegewerkt aan diverse buitenlandse compilatie cdprojecten in binnen- en buitenland.

Met het zeer veelzijdige Middeleeuwse – en vroege renaissance repertoire, afkomstig uit diverse landen, staat het ensemble Slag ende Stoot immer garant voor een bruisend en spetterend optreden.

Slag ende Stoot treedt op in de vaste bezetting van vier muzikanten:

- Cora van der Vrande: leadzangeres, fluitiste, doedelzakspeelster, singer/songwriter, tekstdichtster. Zij is de oprichtster en tevens manager van de groep.
- Philip de Goey: artistiek leider, arrangeur, schalmei – en fluit speler.
- Alexandros Kyrkos: eerste snarist Slag ende Stoot: langhalsluit/ bouzouki en baglama.- Bert van de Ven: percussionist en zanger.