LANGEDIJK - Ruim 25.000 bezoekers genoten de afgelopen twee dagen van een stralende 18e editie van het Indian Summer Festival in Langedijk. Het festival begon op vrijdag met optredens van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Moksi en Broederliefde. Op de zaterdag genoot het publiek tijdens een zonovergoten festivaldag van optredens van Nick en Simon, Lil' Kleine en afsluiter Guus Meeuwis.

Nieuwe area
Het openluchtpodium Turn Up Stage waar vooral hiphop en dance geprogrammeerd stond, werd twee dagen lang druk bezocht. In de populaire tent Barbapapa The Vintage 80's/90's/00's speelden dit jaar voor het eerst bands met het optreden van Daredevils op vrijdag en De Tante Joke Karaoke Band op zaterdag. Ook waren er tal van nieuwe area's te ontdekken op het festival. Zo kon het publiek in de roze opblaaskerk van De Jongens Van Het Feest 'het beste weekend van me leven' krijgen. Op de zaterdagmiddag gingen alle aanwezigen door hun knieën voor een huwelijksaanzoek dat bij de beoogde bruid gelukkig in goede aarde viel. Op herhaling dit jaar was Rudi's Après-Ski Bar. Hier konden de festivalbezoekers, ondanks het fraaie weer, onder het genot van schnapps en schlagers genieten van een stukje winterse gezelligheid.

Smeerbeheer
Met temperaturen van 25 graden en hoger nam de organisatie van Indian Summer warmtemaatregelen. Door middel van onbeperkt gratis water en zonnebrand-smeerteams van het KWF Kankerbestrijding werden bezoekers beschermd tegen de brandende zon.

Gebroken knie
DJ Sam Feldt, een van de headliners van Indian Summer, moest helaas op het laatste moment afzeggen doordat hij zaterdagmorgen zijn knie brak. Gelukkig werd vervanging snel gevonden in de vorm van het Stuk DJ Team, dat een waardige vervanger bleek. Boef, de nummer één van de Single Top 100, kreeg op het podium bezoek van SBMG voor een gezamenlijke uitvoering van Lit. Noord-Hollands trots Nick en Simon en later op de avond Guus Meeuwis zorgden voor een feestelijke afsluiting van het hoofdpodium van het festival.

Kijk hier voor vele foto's gemaakt door Nathan Reindst en Jelmer de Haas.