ALKMAAR - VV Alkmaar heeft vrijdagavond schlemielig verloren van PSV. Waar de thuisploeg van trainer Mark de Vries op basis van het vertoonde spel recht had op een punt, daar schoot Desiree van Lunteren, die eerder deze week bekend maakte na dit seizoen te zullen stoppen na een lange carrière, PSV alsnog naar de zege: 2-3.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat VV Alkmaar zodoende na een prima wedstrijd tegen PSV met lege handen staat. Ook in Eindhoven had de Alkmaarse formatie eerder dit seizoen recht op een punt, maar ging het in de slotfase onderuit en ook in de thuiswedstrijd in het eerste deel van de competitie kregen de Alkmaarders complimenten, doch geen punten.

Deze keer was het met name in de eerste helft meer dan uitstekend wat de ploeg van De Vries liet zien. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong toen aanvoerster Anna Ruiter een corner achter keepster Sari van Veenendaal kopte. Ondanks een zondagsschot van Naomi Pattiwael op d elat bleef VV Alkmaar de betere en had de score moeten verdubbelen toen de gedreven Veerle van der Most de ervaren Mandy van den Berg aftroefde, maar de bal niet langs Van Veenendaal kreeg. De verdiende 2-0 viel even later alsnog toen Sanne Koopman haar tiende vnan het seizoen kon binnen tikken na een voorzet van Alieke Tuin. Zuur was wel dat vlak daarna de aansluiting viel toen na een corner er een overtreding gemaakt leek te worden en twee speelsters van VV Alkmaar op de grond lagen. Vanuit de tweede lijn had Jesslyn Kuipers daar geen boodschap aan en schoot de 2-1 binnen.

Direct na de rust viel de gelijkmaker toen de geheel vrijstaande Esmée Brugts na een corner kon inkoppen. Trainer De Vries was na afloop van het duel vooral ontevreden over dat moment. "Dat soort dingen moeten er uit al kan ik voor de rest mijn ploeg niets verwijten. We hebben vanavond wederom prima voetbal laten zien, en dan is het extra zuur dat dit niks oplevert". VV Alkmaar leek zich ondanks die gelijkmaker namelijk te herpakken en het duel bleef in de tweede helft in evenwicht. Qua aantal speelster op het veld niet, want halverwege, net op het moment dat De Vries enkele wissels wilde doorvoeren, botste Alieke Tuin tegen Nadia Coolen op en zag haar tweede gele kaart, welke makkelijk werd gegeven door scheidsrechter Akkaya. Evenwel leek de wedstrijd op een puntendeling te eindigen tot de in de rust ingevallen Van Lunteren ineens uithaalde en de bal over keepster Femke Liefting in het doel zeilde: 2-3.

VV Alkmaar - PSV 2-3 (2-1)

4. Anna Ruiter 1-0
25. Sanne Koopman 2-0
32. Jesslyn Kuipers 2-1
47. Esmée Brugts 2-2
86. Desiree van Lunteren 2-3