ALKMAAR - Het is niet de meest voor de hand liggende keuze als je in Bergen op Zoom woont en helemaal gek bent van voetbal. Toch is de 10-jarige Kayleigh de Bekker maar voor één club en dat is opmerkelijk genoeg VV Alkmaar. Hoewel opgegroeid in een PSV-geslacht wist de jonge voetbalster het zeker toen ze ruim twee jaar geleden VV Alkmaar voor het eerst zag voetballen: "Dit is mijn club".


Zelfs de ouders van Kayleigh zijn er nog steeds een beetje verbaast over. "Het is nu twee jaar terug dat we bij VV Alkmaar waren en Kayleigh was direct verkocht", aldus haar vader. En niet alleen van VV Alkmaar, maar vooral ook van Sanne Koopmanm aanvalster van de Alkmaarse eredivisionist. Een opmerkelijke keuze want waar PSV een stuk dichterbij ligt en samen met Ajax en FC Twente de sterkste plogen zijn in de Eredivisie bleef het hartje van Kayleigh kloppen voor VV Alkmaar, zelfs toen de ploeg afgelopen seizoen laatste werd in de Eredivisie. "Vanaf het eerste moment is de liefde nooit weggeweest en het ziet er ook niet naar uit dat dit zal gaan gebeuren. Haar hele slaapkamer hangt ondertussen vol met VV Alkmaar", zo laten de ouders weten.

Aangezien zij Kayleigh graag gelukkig zien maakten zij haar deze zaterdag al heel vroeg (06.30 uur) wakker voor een verrassingsritje. Men vertelde haar om een oefenwedstrijd te gaan bekijken , maar lieten verder niets los. Groot was de verrassing voor Kayleigh toen zij aankwam op het complex van VV Alkmaar waar die dag de fotodag voor de gehele selectie op het programma stond. Terwijl fotograaf Mike Schoonenberg de selectiefoto's van VV Alkmaar en Jong VV Alkmaar voor zijn rekening nam had algemeen manager Patrick Tenthof een paar leuke verassingen voor de 10-jarige Kayleigh. Zo mocht ze natuurlijk als enige met de gehele eerste selectie op de teamfoto, maar even later werd ze zelfs onderworpen een een heus interview voor de sociale mediakanalen van VV Alkmaar. Want een 10-jarige supporter uit Bergen op Zoom, dat was toch wel iets speciaals.

In het interview beantwoord ze geduldig alle vragen over haar leeftijd, woonplaats, haar liefde voor VV Alkmaar en haar eigen voetbalclub RBC JO11 uit Roosendaal. Op de vraag wie haar favoriete speelster is hoefi ze niet lanfg na te denken: "Sanne Koopman". De aanvalster sluit direct aan bij het interview en blijkt Kayleigh inmiddels zeer goed te kennen. "Jazeker, ik volg Kayleigh op social media en daar zie ik allemaal leuke voetbalfoto's en foto's van een kamer die helemaal volhangt met sjaaltjes en zo van VV Alkmaar. Als je vanuit Bergen op Zoom de moeite neemt om hier naar toe te komen dan ben je echt een superfan en daar zijn wij als team heel trots op."

Hiermee zit de dag voor Kayleigh er echter niet op want nadat zij dit keer manager Patrick heeft verrast met echte Brabantse worstenbroodjes heeft die vervolgens ook nog een verrassing voor haar. VV Alkmaar zal namelijk ook nog een oefenwedstrijd spelen tegen een jongensteam van AFC '34 en Kayleigh mag overal bij zijn. Zo beleeft zij de voorbereiding in de kleedkamer, de warming-up met de reserves en ziet zij de gehele wedstrijd vanuit de dug-out.


Als de dag er op zit en men de terugreis naar Brabant weer moet aangaan is Kayleigh vermoeid, maar desondanks zal de glimlach niet meer van haar mond verdwijnen. Met het shirt van Sanne Koopman stevig in haar hand verlaat zij het complex waar men haar ongetwijfeld nog gaat terug zien.