EINDHOVEN - De allerlaatste uitwedstrijd in de historie van VV Alkmaar is uitgelopen op een forse nederlaag. De Alkmaarse vrouwen gingen op bezoek bij PSV met 4-0 onderuit.

Mocht de ploeg van trainer/coach Mark de Vries nog enige hoop hebben op een resultaat op De Herdgang dan werd die binnen vijf minuten de grond ingeboord. PSV startte fel, en VV Alkmaar slordig wat binnen mum van tijd een 2-0 voorsprong opleverde voor de thuisploeg. Voormalig VV Alkmaar-speelster Chimera Ripa opende de score binnen een minuut en nauwelijks bekomen van de schrik zorgde Esmee Brugts al voor de 2-0. VV Alkmaar herstelde zich hierna enigszins waardoor de score voor de rust niet verder opliep.

Kort na de rust moest keepster Puck Louwes echter voor een derde keer vissen toen Ripa haar tweede van de mddag maakte. De Noord-Hollandse Inessa Kaagman bepaalde vervolgens de eindstand op 4-0.

VV Alkmaar, dat komend seizoen de licentie overdoet aan AZ, speelt komende zondag 7 mei de allerlaatste wedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard. PSV, dat vierde staat sluit die dag de competitie af met een uitwedstrijd bij SC Heerenveen. In de Eredivisie Vrouwen is Ajax sinds gisteren koploper door de topper tegen regerend landskampioen FC twente met 1-0 te winnen. De Amsterdammers kunnen volgende week zondag bij winst op PEC Zwolle de titel pakken. Bij een gelijkspel of verlies is FC Twente, dat Feyenoord ontvangt, nog kanshebber op de titel.