DEN HAAG - VV Alkmaar had vertrouwen gekweekt na het verdienstelijke gelijke spel tegen Feyenoord een week eerder, maar op bezoek bij ADO Den Haag werd dat weer hard de grond ingeboord. De ploeg van trainer Mark de Vries ging in de Hofstad met harde cijfers onderuit: 5-0.

In het Bingoal-Stadion had de Alkmaarse equipe weer eens de grootste moeite met het handige aanvalskoppels Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen. Samen waren zij verantwoordelijk voor de eerste twee goals. Rijsbergen wist halverwege de eerste helft de score te openen met eenknap schot en Ravensbergen verdubbelde die score tien minuten later op aangeven van Vanessa Susanna.

De thuisploeg leek na de rust wat gas terug te nemen, maar aangezien VV Alkmaar aanvallend onmachtig was, wilde ADO-trainer Sjaak Polak meer en dat kreeg hij in het befaamde "Haagse kwartiertje". Zowel Ravensbergen als Rijsbergen maakte een tweede treffer en invalster Gina Viehoff bepaalde de eindstand op 5-0.