ALKMAAR - VV Alkmaar heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren van de PSV-vrouwen. Net als in de uitwedstrijd in Eindhoven oogste de ploeg van trainer/coach Mark de Vries wel de complimenten, maar stond men na afloop wel met lege handen (1-3).

Eind oktober verloren de Alkmaarders namelijk in de slotfase met 1-0 op De Herdgang waar men de mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Die voorsprong kwam er wel in de thuiswedstrijd toen Sanne Koopman in de dertiende minuut ineens uithaalde. Keepster Sari van Veenendaal was verrast en zag de bal over haar heen in het net terecht komen. PSV stelde binnen twaalf minuten orde op zaken. Aanvoerster Mandy van den Berg wist een corner van Desiree van Lunteren binnen te werken en even later haalde Naomi Pattiwael van grote afstand uit en was keepster Femke Liefting voor een tweede maal gepasseerd. Nadien kwam Femke Prins net een teen tekort voor de gelijkmaker en was aan de andere kant Kuipers dichtbij met een schot op de paal.

Na de rust bleken beide ploegen ook aan elkaar gewaagd, al bleken de kansen schaars. Alieke Tuin en Femke Prins kwamen nog het dichtst bij de gelijkmaker en naarmate de wedstrijd vorderde leek PSV vooral de nipte voorsprong te willen consolideren door regelmatig tijd te rekken. Ondanks de weinige kansen bleef het duel tot het eind spannend, zeker toen De Vries besloot om extra aanvallende krachten in te brengen. In de blessuretijd kreeg men echter het deksel op de neus toen invalster Janneke Verheijen een vrije trap tegen de touwen schoot: 1-3.

Vrouw van de wedstrijd en doelpuntenmaakster Sanne Koopman was terecht teleurgesteld: "Complimenten zijn mooi, maar koop je niets voor als je na afloop met lege handen staat. Het spel geeft echter vertrouwen en dat moeten we meenemen naar de bekerwedstrijd van volgende week tegen SC Heerenveen"