NOORD-SCHARWOUDE - Begin maart starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van 44 woningen op het sportveld van de voormalige Mavo aan de Dokter Wilminkstraat in Noord-Scharwoude.


Als eerste worden de bomen langs het veld gekapt. De aannemer zorgt ervoor dat de kapwerkzaamheden ruim voor het broedseizoen gereed zijn. Het bestemmingsplan voor het project is onherroepelijk vastgesteld en gemeente Langedijk verleende de benodigde vergunningen. Na het kappen van de bomen start aannemer Schot Infra met het bouwrijp maken van de locatie. Ook wordt dan de ‘ondergrondse infrastructuur’ aangelegd, zoals de riolering. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer eind mei. Daarna start Bouw Combinatie Langedijk (BCL) met de bouw: BCL is een samenwerkingsverband tussen Bouwburo Tauber en De Geus Bouw.

Op het Mavo-veld komen zestien twee-onder-een-kapwoningen en een appartementengebouw met 28 appartementen, waarvan zestien in de categorie ‘sociale koop’. Onder het gebouw wordt een parkeerkelder aangelegd. De aannemer verwacht dat de woningen eind 2021 gereed zijn. Deze streeft ernaar de overlast door de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zo rijdt het bouwverkeer niet de wijk in, maar rijdt het tegenover sporthal Geestmerambacht direct het bouwterrein op. Mocht u toch overlast ervaren of vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met coördinator Per Rinkel, via e-mailadres per@bouwburo-tauber.nl.