LOOSDRECHT – Vier dagen na de knappe bekerzege pakte BOL in de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft opnieuw de volle buit. Op bezoek bij hekkensluiter Victoria wonnen de Broekers met 1-3.

De overwinning zorgde ervoor dat BOL het eerste deel van het seizoen positief afsluit. ‘Al met al gaan we zo lekker de winterstop in. We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid’, zei Sietse Brandsma na afloop. In het debuutjaar in de eerste klasse staat de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland na twaalf duels op een knappe vijfde plaats. Ondanks de hoge positie die het bezet blijft handhaving het doel. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt inmiddels acht punten.

Lastig
Op bezoek bij hekkensluiter Victoria, dat de acht voorgaande duels had verloren, beleefde BOL een lastig duel. Via een fraaie treffer van Jack Schoon kwam de ploeg uit Broek op Langedijk op voorsprong. ‘Na de rust hadden we het lastig en scoorden ze de 1-1’, zag Brandsma. Vlak daarna bracht de spits, die in het doordeweekse bekertreffen met Odin’59 2 viermaal doel trof, zijn ploeg opnieuw aan de leiding. Tien minuten voor tijd besliste Koen Tros het duel door de 1-3 binnen te schieten.

BOL hervat de competitie op 19 januari. Dan speelt de ploeg in eigen huis tegen FC Aalsmeer.