AMSTERDAM - Het in degradatienood verkerende BOL is voor de derde week op rij zonder nederlaag in competitieverband gebleven. Na de winst op Hollandia en het gelijke spel tegen Huizen speelde men ook bij Swift gelijk (1-1). De puntjes die zo bijeen gesprokkeld worden zijn goed voor het moaal met een belangrijk dubbel programma in het paasweekend voor de boeg.


De ploeg van trainer Erwin Tump kon wel met leven met de remise in Amsterdam-Zuid. Men kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand toen doelman Romain de Jong ongelukkig met bal en al zijn eigen doel in liep. Nog voor het eerste half uur om was had BOL de schade hersteld toen Jurre van lingen de vrijstaande Tom de Groot in stelling had gebracht.

Van Lingen kreeg zelf daarna een goede kans, maar zag de Swift-doelman keren. In de tweede helft was Swift de bovenliggende partij, maar De Jong maakte zijn foutje van eerder in de wedstrijd goed door verder een foutloze partij te keepen.

Door de remise houdt blijft BOL veertiende en houdt WVHEDW en Alphense Boys onder zich. Komende paasweekend speelt de Tump-equipe tweemaal thuis. Zaterdag komt de nummer dertien in de stand, ARC, op bezoek en op maandag 1 april is middenmoter Ter Leede te gast op het Bolwerk. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.