OUDKARSPEL - Vrijdagavond 11 mei jl. was het weer zover, de voorjaarscompetitie net afgelopen en dus de start van de Nacompetitie Spirit 2018. De animo is dit jaar prima en na wat ‘lobbyen’ en uitdelen startgeld op deze tweede avond al 10 teams op de been gebracht.

TTV Spirit viert dit jaar zijn 65e verjaardag en wilt dit graag vieren. Sinds de oprichting in 1953 is Spirit een bekend begrip in de tafeltenniswereld, en is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste en actieve leden. Bij Spirit wordt bij de junioren 2 keer per week getraind, op de maandag- en donderdagavond. Senioren kunnen na de maandagtraining van de junioren vrijspelen, en voor recreanten zijn de dinsdagochtend en de donderdagavond gereserveerd. Dan is daarnaast altijd de mogelijkheid om mee te doen met de tafeltenniscompetitie van de NTTB. Ben je nog geen lid van Spirit, kom eens langs. Je bent van harte welkom in ons clubgebouw aan de Oeverzegge 4 te Oudkarspel om een balletje te komen slaan.

De teams:

 1. De Wijkertjes gaan de boot in; Wouter Rogier en Matthijs

 2. HuN wéér; Herman & Niels

 3. Echte amateurs; Dawid en Piotr

 4. Hoek tot den Helder; Alex, Richard en Karin

 5. De Nichten; Jens en Olivier

 6. De 2 Harken; Frank en Adri

 7. Buurman & Buurman; Roy & Jelmer

 8. Net Niet (Kampioen); Mike, Robin en Theo

 9. Gelegenheidsduo I; Theo en Ron

 10. Gelegenheidsduo II; Peter en Bart

De Wijkertjes gaan de Boot in (Rogier & Wouter) - Buurman en Buurman (Roy en Jelmer): 3 – 2
Rogier had er zin in vanavond en speelde ijzersterke potten tegen de jonge talenten Roy en Jelmer. Hij begon de eerste partij tegen Jelmer met 3-0 overwinning, en ondanks dat Wouter na een goede pot niet van Roy kon winnen, haalden ze samen alsnog de dubbel binnen. Een spannende pot die 5 sets duurde. Nadat Rogier ook Roy met 3-0 versloeg, kon Jelmer nog wat terugdoen en een puntje binnenhalen tegen Wouter. Al met al een goed resultaat voor Buurman en Buurman gezien het niveau van de tegenstanders.

HuN Wéér (Herman & Niels) - Net Niet (Mike en Robin): 3 – 2
Een wedstrijd van de oude garde. Veteraan Herman verloor de eerste wedstrijd van Mike, die een puike pot speelde en de 3e set met 15-13 naar zich toe trok. Niels trad daarna aan tegen Robin, en trok na een leuke wedstijd in 5 sets toch aan het langste eind. In de dubbel werd het nog spannend nadat Mike en Robin de 4e set met 14-12 wonnen, maar Herman en Niels herstelden zich en wonnen de laatste set met 11-6 om de voorsprong weer te pakken. Toen Herman van Robin won, was de volle buit al binnen voor hun wéér, maar toch pakte Mike nog een puntje terug van Niels.

Echte amateurs (Dawid & Piotr) – De Nichten (Jens & Olivier): 3 – 2
De broers tegen de neefjes. Jens mocht beginnen tegen de altijd fanatieke Piotr, die graag een keer van Jens wilde winnen. Jens begon goed met 2 sets, toen Piotr iets terugdeed met 11-7 in de 3e set. Jens liet zich niet van de wijs maken en won in een spannende 4e set met 12-10. De ballen vlogen in het rond toen Olivier tegen Dawid mocht. Allebei houden ze wel van een balletje slaan, en dat merkten de naaste tafels al snel. Nadat ze beide 2 sets met 11-9 wonnen, trok Olivier toch aan het kortste eind toen hij óók de 5e set met 11-9 verloor. De dubbel was niet de wedstrijd van Jens. Na een 10-4 voorsprong in de 2e set, schepte hij 4 keer achter elkaar in het net en kwamen de echte amateurs terug tot 10-10 en wonnen de set gemakkelijk met 12-10. Een klinkende 3-0 zege in de dubbel dus. Nadat Jens in 5 sets van Dawid won, kwam Piotr daarna nog terug van een 2-0 achterstand om de zege binnen te halen.

Hoek tot Den Helder (Alex en Richard)– De 2 Harken (Frank en Adri): 1 – 4
Alex begon goed, met een klinkende 3-1 zege op Frank. Echter was het Richard dat de voorsprong, na een 0-3 verlies, weggaf. Ook de dubbel ging verloren zonder een set te winnen voor Alex en Richard, en konden in de 2 partijen daarna ook geen vuist op tafel krijgen. Ondanks de 4-1 nederlaag, zorgde het alsnog voor een paar leuke potten en veel gezelligheid en een gezamenlijk pilsje achteraf.

Gelegenheidsduo I (Theo & Ron) – Gelegenheidsduo II (Peter & Bart): 3 – 2

De gelegenheidsduo’s van deze week zorgde weer voor een paar leuke wedstrijden. Ondanks het verlies van Ron in de eerste partij, liet hij toch zien dat hij een leuk balletje kon slaan. In een zenuwslopende 5e set, won Theo met 12-10 van Bart. Het 2e duo won in een spannende pot met óók 5 sets, waarna Ron na 3 verliezen een goede pot speelde, en zijn eerste overwinning kon noteren. Hierdoor kwamen ze op een 3-1 voorsprong en was de winst al binnen. Fanatiek AZ-fan Bart zat met zijn hoofd waarschijnlijk al in de voorrondes van de Europa League, omdat Theo vrij gemakkelijk een 3-1 winst over de streep kon trekken.

Stand na de 2e speelronde:

 1. De Wijkertjes gaan de Boot in;7 punten
 2. De Echte Amateurs; 7 punten
 3. De Nichten; 6 punten
 4. Net Niet (kampioen); 6 punten
 5. De 2 Harken; 5 punten
 6. Hun wéér; 4 punten
 7. Gelegenheidsduo I; 4 punten (1 punt 1e week)
 8. Buurman & Buurman; 3 punten
 9. Gelegenheidsduo II; 3 punten (1 punt 1e week
 10. Hoek tot Den Helder; 2 punten

Het was weer gezellig, leuk, spannend en mooie nabesprekingen onder het genot van een lekker biertje.
Komende weken wordt het vast nog spannender want wellicht komen er nog enkele toppers in actie (o.a. Dick en Edwin).

Mocht iemand zich bedacht hebben en alsnog mee willen doen (als team of als invaller) je bent van harte welkom om te spelen of als toeschouwer. De nog resterende speeldata: Vrijdag 18 mei de 3e ronde, vrijdag 25 mei de 4e ronde en vrijdag 1 juni de 5e ronde en tot slot vrijdag 8 juni de spannende slotavond met leuke prijzen.

Hopelijk tot binnenkort.

Met sportieve groet,

de Toernooi (nacompetitie) commissie, Tafeltennisvereniging Spirit

Voor het verslag van de eerste speelronde: https://www.langedijkerdagblad.nl/sport/de-nacompetitie-2018-van-start-bij-ttv-spirit-een-verslag-van-de-1e-ronde

TTV Spirit | Oeverzegge 4 | 1724TZ Oudkarspel | 0226-315646 | info@ttvspirit.nl