BROEK OP LANGEDIJK – Nog eenmaal konden BOL supporters genieten van clubjongens Sietse Brandsma en Koen Tros. Beide spelers vertrekken na dit seizoen naar Odin’59. Tegen FC Breukelen namen zij afscheid met een zege, 2-0.

‘Dit is fantastisch. Een goede zege met twee doelpunten van Sietse’, zei Bart Hoogland. De coach stapte lachend van het veld. Want naast Tros en Brandsma was het ook voor Hoogland de laatste thuiswedstrijd bij BOL. ‘Dat doet wel wat met me. Voor de laatste keer je loopje naar de dug-out, voor de laatste keer in de bestuurskamer na afloop enzovoorts.’

In de reguliere competitie was het treffen met FC Breukelen de laatste thuiswedstrijd, maar in de laatste speelronde kunnen de Broekers nog de derde periodetitel pakken. Het zou een prachtige beloning zijn, maar geen doel waar de ploeg nadrukkelijk mee bezig is. Dat er in de uitwedstrijd bij Roda’46 nog wat op het spel staat laat echter zien dat BOL aan een sterk debuutjaar in de Eerste Klasse A bezig is.

Overtuigend
De manier waarop Breukelen opzij werd gezet was overtuigend. Achterin oogde het bij de gastheer solide, terwijl er voorin meerdere kansen werden gecreëerd. Echter werden ze ook om zeep geholpen. ‘Dat was jammer, want dat waren mooie aanvallen’, zag Hoogland. Na een knappe solo bediende Martijn Ton vleugelspeler Bas Jonker, maar zijn inzet zeilde over het lege doel. Uit een wat lastigere hoek schoot Ton bij de tweede paal een voorzet van Brandsma over.

Niet voor de eerste keer was het Brandsma die de score opende. De aanvaller kopte een corner van Tros in de verre hoek raak. Voor Breukelen kwam twee minuten later de volgende domper toen linksback David van der Veld wegens scheldwoorden met rood werd weggestuurd.

Ook na de pauze bleef BOL de betere partij. Ditmaal duurde het slechts zeven minuten voordat het een doelpunt opleverde. Ditmaal schoot Brandsma binnen en leek het duel zo te beslissen. Spannend werd het in de slotfase even toen twee doelpogingen van Breukelen op de paal eindigden, maar beiden keren kwam de thuisploeg met de schrik vrij. ‘We hadden eerder de 3-0 moeten maken. De jongens hebben vandaag hun best gedaan’, was Hoogland tevreden.

Mooie afsluiting
Net zoals voor de coach was het voor Brandsma en Tros voorlopig de laatste thuiswedstrijd met hun club. ‘Het is misschien een beetje raar dat je je laatste thuiswedstrijd hebt gespeeld, maar het is niet zo dat ik emotioneel werd’, lachte Tros na afloop. ‘Het is wel leuk om met een overwinning afscheid te nemen thuis.’ Voor de spits, die inmiddels al negentien keer doel trof in de competitie, voelde het eigenlijk als een gewone wedstrijd. ‘Natuurlijk is het mooi dat je 2-0 wint en twee keer scoort in je laatste duel, maar ik ben niet echt bezig met mijn laatste thuisduel’, stelde Brandsma. ‘Het was wel een mooie wedstrijd en we hebben het thuis mooi afgesloten. Nu alleen volgende week nog en dan is het klaar. Of we pakken nog een periode.’

BOL – FC Breukelen 2-0 (1-0)
38. Sietse Brandsma 1-0
53. Sietse Brandsma 2-0

Rood:
40. David van der Veld (FC Breukelen)

BOL:
Snoek. M. Molenaar (J. Brandsma/67), Biersteker, Rootlieb, Rijs. R. Molenaar, Tros (Van Enoo/87), Schoon. Ton, S. Brandsma (Schouwink/87), Jonker.

FC Breukelen: N. Turksma. Augustin, Van Doorn, Van Nieuwkerk, Van der Veld. Scheenhart, Maamri (Kops/61), Moolenbeek. R. Turksma (Van der Horst/74), Versloot, Ozkilit.