REGIO – LSVV won, DTS speelde gelijk en Vrone verloor. De resultaten van de Langedijkse ploegen waren in de eerste speelronde wisselend.

LSVV – Zaanlandia 2-1
In eigen huis boekte LSVV een 2-1 zege op promovendus Zaanlandia. ‘We speelden een goed half uur, daarna werd het rommelig.’ zei Maik den Iseger. Door een slordige bal van Jacco Paauw kwam de Zaanse opponent op een 0-1 voorsprong, maar Paauw wist de schade te repareren door de gelijkmaker te maken.

‘In de tweede helft waren wij zonder kansen de bovenliggende partij, maar Kai Botman had nog wat kruit over en maakte een wereldgoal’, vervolgde de aanvoerder. Dankzij de treffer van Botman bleven de punten in Langedijk. ‘Qua spelbeeld vind ik de zege wel terecht, qua kansen had een gelijkspel ook gemogen.’

DTS – Egmondia 2-2
In de Derde Klasse A begon DTS het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen Egmondia. Het was een resultaat waar de ploeg van trainer/coach Jan Kramer niet blij mee zal zijn geweest. Dankzij Rick Kocken en Daniël mammen had het immers een 2-0 voorsprong gepakt. ‘Helaas hebben we niet kunnen winnen.’ zei Kramer na afloop. In het tweede bedrijf wist de Egmondse opponent de score immers gelijk te trekken.

RKAV Volendam – Vrone 3-1
Tegen RKAV Volendam incasseerde Vrone een 3-1 nederlaag. ‘Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Maar Volendam strafte onze fouten af’, zei Wouter Blokdijk. De eindstand was halverwege al bereikt. De Pancrassers scoorden via Daniel Leijen die een penalty verzilverde. ‘Na rust waren we echt veertig minuten veel beter, creëerden we vijf à zes opgelegde kansen maar scoorden we niet meer.’