REGIO – Tegen hekkensluiter Zeeburgia kwam LSVV op achterstand, maar wist dit om te buigen. DTS pakte in de slotfase een punt en Vrone ging onderuit.

LSVV – Zeeburgia 2-1
In eigen huis ontving LSVV hekkensluiter Zeeburgia. Voor de Langedijkers was het een mooie kans om verder afstand te nemen van de onderste ploegen en dichter naar de subtop te kruipen.

Tegen Zeeburgia liep het niet zoals gewenst. Op slag van rust kwamen de gasten via Aaron Bruijn op een 0-1 voorsprong. ‘Het was een slechte wedstrijd, maar na rust hebben we het gelukkig kunnen keren’, zei Jordy Cretier na afloop. Negen minuten na rust wist Kai Botman middels een dropkick de gelijkmaker te maken.

Ook de winnende 2-1 kwam op naam van Kai Botman. De speler passeerde de doelman waarna hij doel trof. Door de zege klom LSVV naar de zesde plaats op de ranglijst. Komende zondag gaat het elftal van trainer/coach Rob Klanker op bezoek bij AGB.

FC Purmerend – DTS 2-2
‘Het was een slecht duel. In de eerste helft hadden wij tegenwind en regen, het was moeilijk van eigen helft afkomen en ik denk dat we wel terecht met 1-0 achter kwamen’, aldus Jeffrey Rispens.

Na rust drong DTS meer aan en via Finn Huitema kwam het op gelijke hoogte. De 2-1 viel door slecht meelopen en niet ingrijpen. ‘En zo liepen we weer achter de feiten aan’, vervolgde Rispens. Een kwartier voor tijd viel Huitema uit met zijn schouder uit de kom. ‘Nadat de ambulance was gebeld gingen we verder op een ander veld.’ In de slotfase kwam DTS via een benutte strafschop van Rispens alsnog langszij.

De Kennemers – Vrone 2-1
‘We hebben andermaal een uitstekende wedstrijd tegen een van de bovenste ploegen gespeeld, en andermaal niet gewonnen’, zei Wouter Blokdijk. ‘We hebben echt uitstekend gespeeld, maar vergeten te vaak de wedstrijden te beslissen zodra dit kan.’

Op bezoek bij De Kennemers kwam Vrone, nadat het een levensgrote kans onbenut liet, op een 1-0 achterstand. Via Kevin Oudejans kwamen de ‘Pancrassers’ op gelijke hoogte, maar de gastheer scoorde hierna de beslissende 2-1. ‘De volgende ontwikkeling slag die we moeten maken is het spelplezier en de enorme kwaliteit die we hebben combineren met een grotere mate van zakelijkheid, zowel in defensieve als offensieve zin.’