NAARDEN/CASTRICUM – LSVV is zeker van een langer verblijf in de eerste klasse. De ploeg van trainer/coach Rob Klanker pakte bij laagvlieger NVC drie welkome punten. Streekgenoot Vrone ging tegen titelkandidaat Vitesse’22 hard onderuit.

NVC – LSVV 0-1
LSVV hoeft zich in de laatste twee competitiewedstrijden geen zorgen meer te maken. Na de nipte zege bij NVC is de ploeg uit Zuid-Scharwoude zeker van lijfsbehoud.

In Naarden had LSVV het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken. ‘In de eerste helft kregen we veel honderd procent kansen, maar we lieten na om te scoren’, aldus Maik den Iseger. Na de pauze slaagde de gasten er wel in om een kans te benutten. Na een goede uitval bracht Remco Reinhard de Langedijke ploeg aan de leiding. ‘Ook hierna hadden we de wedstrijd eerder in het slot mogen gooien, maar de drie punten zijn meer dan welkom’, vervolgde Den Iseger.

Met wedstrijden tegen DSOV (uit) en thuis tegen JOS/Watergraafsmeer heeft LSVV nog twee wedstrijden te gaan. De ploeg heeft nog een theoretische kans op de derde periode, maar in principe zal het alleen nog om de sportieve eer gaan.

Vitesse’22 – Vrone 7-0
‘Je treft de ploeg in vorm en wat mij betreft de aanstaande kampioen’, zei Wouter Blokdijk na afloop. ‘We hebben het gewoon echt weggegeven. Je weet dat je tegen hen het ritme eruit moet halen.’

In Castricum deed Vrone dat niet. Na een half uur keek de ploeg al tegen een 4-0 achterstand aan. ‘We stapelden fout op fout en bij hen klopte alles. Zij koppelden dat aan efficiëntie waar menig ploeg jaloers op zou zijn’, vervolgde de oefenmeester. Na de 5-0 ruststand liep Vitesse’22 in het tweede bedrijf uit naar een 7-0 eindzege. ‘Dat het tegen weer zo’n ploeg niet lukt is zuur. En ook nog op zo’n beschamende manier.’

Fotografie: Michel Bes