DUIVEN – Vrone is er afgelopen zondag in geslaagd om de rangorde wedstrijden winnend af te sluiten. Daardoor mag het blijven hopen op promotie.

In Duiven gingen de handballers van Vrone de strijd aan met Ventura, Cometas en PSV Handbal. Alle drie de duels van 2x twintig minuten werden overtuigend gewonnen. De finale werd gespeeld tegen het PSV uit Eindhoven.

In die beslissende wedstrijd ging Vrone bijna de gehele wedstrijd tegen het geslepen PSV aan de leiding. Nadat de Eindhovenaren een 11-10 voorsprong pakte zette Vrone een versnelling hoger in. Dit kon PSV niet belopen en zo liep en de Pancrassers uit naar een 13-19 voorsprong. ‘Het keeperswerk was zeer belangrijk, maar de speciale trainingen van Performance fysio gaf de doorslag en het was de fitheid die het verschil maakte’, zei coach Roland Verduin. ‘Nu is het afwachten of er een plek vrijkomt in de tweede divisie, maar we hebben plan B nog achter de hand.’ Wat het plan behelst wilde de oefenmeester nog niet verklappen. Duidelijk is dat Vrone voorlopig in de wachtkamer zit.