SINT PANCRAS – De heren van Vrone zijn met nieuwe jaar prima begonnen. Terwijl concurrent VVW verloor wisten de Pancrassers zelf het treffen met Havas winnend af te sluiten, 23-17.

Vrone begon de wedstrijd als team terwijl het blessure gevoelige Havas veel moeite had om door de muur van Vrone verdedigers te komen. Binnen acht minuten ging de thuisploeg van trainer/coach Roland Verduin met 5-2 aan de leiding. De opbouwers Mick Tol en Jim Blokdijk waren zeer effectief en scoorden samen in de eerste helft acht van de elf doelpunten. Het leverde een 11-8 ruststand op.

Havas toonde weinig creativiteit en kwam maar moeizaam in de buurt van het doel. De drie keepers van Vrone wisten op belangrijke momenten een aantal open kansen goed te weren.

Aanvallend bleef de ploeg uit Sint Pancras combineren en werd regelmatig cirkelloper Gertjan Bos gevonden. De van een blessure teruggekeerde Jorden Verduin wist zichzelf tot driemaal toe vrij te spelen en goed af te ronden. Het sportieve Havas maakte het Vrone niet makkelijk om echt los te komen, maar langzaam liep de gastheer uit naar een 23-17 eindstand. ‘Het voelde niet als winnen, maar meer als: het moet volgende week beter’, zei Roland Verduin na afloop. ‘Het jaar begint gunstig en we zijn opgeschoven naar een tweede plek.’