Licht bewolkt11.6 ℃

Palingrokerij Vlug B.V. in Broek op Langedijk

Palingrokerij Vlug B.V.


Staat al sinds 1894 garant voor meesterlijk gerookte paling. Natuurlijk maken we gebruik van de modernste technieken. Maar we roken nog steeds volgens de ambachtelijke kwaliteitsnormen. Zonder toevoegingen, zonder haast. Daarom heeft onze vis nog die ouderwets lekkere smaak, die u herkent uit duizenden.

Duurzame kweek

Onze paling komt van geselecteerde kwekerijen in Nederland en Denemarken waar wij al jaren mee samenwerken. Deze kwekerijen leveren vis van topkwaliteit en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Puur natuur

Aan onze paling wordt niets toegevoegd, behalve zout en rook. Geen eiwitten om vocht vast te houden, geen smaakstoffen om een onnatuurlijke rooksmaak op te wekken.

Meer dan paling

Palingrokerij Vlug levert meer dan paling alleen. Ook forel, zalmforel en zalm nemen wij met liefde onder handen. Productieproces

De gerookte paling van Vlug is beroemd om zijn verfijnde smaak. Nostalgisch lekker! Maar hoe komt die unieke smaak tot stand? Een kijkje achter de schermen.

De beste kwekers

Al onze vis halen we bij vaste kwekerijen in Nederland en Denemarken, waar duurzaamheid, hygiëne en kwaliteit van de vis uitstekend zijn.

Optimaal verstransport

Met onze eigen vrachtwagens brengen we de vis naar Broek op Langedijk. De wagens zijn speciaal ingericht en geklimatiseerd voor het transport van levende vis.

Zouten en rijgen

Na het slachten wordt de paling een paar uur in een speciaal zoutmengsel gelegd. Vervolgens worden ze stuk voor stuk aan rookpennen geregen.

Ambachtelijk roken

En dan de kroon op het werk: het roken. Geheel volgens ons traditionele familierecept roken wij uitsluitend op eikenhout. Daarbij vertrouwen we niet alleen op de modernste rookkasten, maar vooral op de deskundigheid van onze rookmeester. Hij houdt het rookproces nauwlettend in de gaten en stuurt bij als dat nodig is. Als de rookmeester na 2 tot 3 uur vaststelt dat de paling perfect gaar is, wordt de vis uit de rookkast gehaald om af te koelen.

Verwerken en verpakken

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor hele gerookte paling. Maar de meeste gaan als filet de deur uit, ontdaan van kop, graat en huid. Het fileren gebeurt nog steeds handmatig. Daarna wordt de gerookte palingfilet verpakt zoals u dat wilt. Vacuüm of onder beschermende atmosfeer (MAP), compleet met uw eigen logo of huismerk.

Transport Met onze eigen koelwagens bezorgen wij de vis bij onze zakelijke afnemers. En wie zomaar trek heeft in de unieke rooksmaak van Vlug, kan van maandag tot en met zaterdag in onze winkel terecht.

Adres:

Palingrokerij Vlug B.V.

Dulleweg 30

1721 PM Broek op Langedijk

Tel.: 0226 – 316 017

Fax: 0226 – 318 564

Email: info@palingrokerijvlug.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 7:00 – 17:00 uur

Zaterdag: 8:00 – 13:00 uur

Zon- en feestdagen gesloten

Foto's van Palingrokerij Vlug B.V.

Palingrokerij Vlug B.V. image 1
Palingrokerij Vlug B.V. image 2
Palingrokerij Vlug B.V. image 3
Palingrokerij Vlug B.V. image 4
Palingrokerij Vlug B.V. image 5
Palingrokerij Vlug B.V. image 6

Zoek een bedrijf in Langedijk:

Adres
Dulleweg 30
1721 PM  Broek op Langedijk
Telefoon
0226-316017
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Palingrokerij Vlug B.V.. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map