SINT PANCRAS – De heren van Vrone hebben het jaar 2018 afgesloten met een ruime zege. In eigen huis wist een gehavende ploeg met klinkende cijfers te winnen van het tweede team van Aristos, 36-19.

In Sint Pancras stonden er twee gehavende ploegen tegenover elkaar. Bij Vrone ontbraken geblesseerden Leon dekker, Jeff Otten en Jorden Verduin. Aristos trad met acht spelers, waarvan twee keepers, aan en had dus niet de beschikking over wisselspelers. ‘Vanaf het begin kregen wij de opdracht om op snelheid te spelen. Wij begonnen erg goed waardoor we snel op een 6-1 voorsprong kwamen’, zei Jeroen Ton na afloop. ‘Ik heb niet het gevoel gehad dat we in gevaar zijn geweest.’ Door een paar snelle doelpunten aan het einde van de eerste helft ging Vrone halverwege met 19-12 aan de leiding. Na rust begonnen de Pancrassers sterk met vijf doelpunten in vijf minuten. ‘Omdat wij wat minder spelers hadden in onze selectie vandaag kwam onze keeper Nick Koedijker op de hoek te staan. Het is dan erg leuk om te zien dat hij nog een doelpunt scoorde’, aldus Ton.

In de tweede helft kwam Aristos maar zeven keer tot scoren. Het maakte duidelijk dat de verdediging bij Vrone erg goed stond in de tweede helft. ‘Misschien omdat het zo makkelijk ging waren we een beetje slordig waardoor we meer tegen kregen en minder scoorden. Maar over het algemeen kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd waarbij we goed op onszelf hebben gelet qua blessures.’

Met acht doelpunten kroonde Jeroen Ton zich tot topscoorder. Mick Tol volgde met zes treffers.