OUDKARSPEL – Juist op het moment dat DTS zich leek terug te knokken in de streekderby tegen Vrone kreeg de ploeg een mentale tik te verwerken. Vlak na de gelijkmaker kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. En gaven deze ook niet meer weg, 2-5.

Vlak na het laatste fluitsignaal liep Jeffrey Rispens teleurgesteld van het veld. ‘Eerst even tegen de boarding leunen hoor’, zei de verdediger. Logisch gezien de werklust van DTS. Het gewenste resultaat bleef echter uit. ‘Voetballend gaat het wel, maar de daadkracht om te scoren en het verdedigen moet beter’, stelde Rispens. Hoe anders is dat bij Vrone. ‘We draaien een goed seizoen. We hebben nu al meer punten dan we vorig jaar na vijftien duels hadden. Het zegt iets over de stappen die we zetten’, aldus coach Wouter Blokdijk.

In Oudkarspel lieten beide teams zien te kunnen voetballen. Met DTS in de eerste tien minuten als sterkste, maar met uiteindelijk Vrone als de ploeg die dat het best uitvoerde. Daniël Leijen profiteerde van een foutje in de verdediging van de thuisploeg en bracht Dennis Konijn in stelling. De vleugelspeler aarzelde niet en bracht zijn ploeg aan de leiding. Konijn is bezig aan een sterk seizoen waarin hij aardig op dreef is. Daar maakte ook DTS kennis mee. Na een geweldige steekbal van Kevin Oudejans schoot de linksbuiten beheerst binnen. ‘Dan weet je dat het moeilijk wordt’, vervolgde Rispens. De hoop op een goed resultaat keerde echter terug toen de jonge spits Marc Nelis op aangeven van Dylan Bruin bij de tweede paal binnen schoot. ‘In de rust baalden we van de achterstand, maar we hadden wel vertrouwen.’

Boost
Ook na de onderbreking liet DTS in fases zien goed te kunnen voetballen. Via Nils Davidson en Nelis gingen kansen over, waarna de gelijkmaker alsnog viel. Spits Nelis profiteerde van een fout achterin bij Vrone en schoot raak. ‘En nog geen twee minuten later krijg je de bal niet weg’, baalde Rispens. Het was Tim Heiblom die de ‘Pancrassers’ opnieuw op voorsprong bracht. Deze keer werd het ook niet meer uit handen gegeven. ‘De 2-3 viel op het juiste moment. Dat gaf een boost’, aldus Blokdijk. Extra blij was de coach met het optreden van Joey Zwaan. De zestienjarige doelman maakte zijn debuut in het eerste team. ‘Hij deed het echt heel goed. Voor ons en hemzelf is het te hopen dat hij zich blijft ontwikkelen. Ik zie in hem een potentiele eerste keeper.’

In de slotfase liep Vrone uit naar 2-5. Met Kevin Oudejans als maker van de mooiste van de middag. Vanaf zo’n vijfentwintig meter schoot de middenvelder een vrije trap prachtig in de verre hoek. Dennis Konijn complementeerde in blessuretijd zijn hattrick.

DTS – Vrone 2-5 (1-2)
0-1 Dennis Konijn (13e)
0-2 Dennis Konijn (34)
1-2 Marc Nelis (40e)
2-2 Marc Nelis (68e)
2-3 Tim Heiblom (70)
2-4 Kevin Oudejans (87)
2-5 Dennis Konijn (92)

DTS: Van de Giesen. Tamis, Mammen, Rispens, Hofman. Davidson (Tauber/75), T. Bruin (Wiedijk/46), D. Bruin. Huitema, Nelis, Wouters (Vennink/79).

Vrone: Zwaan. Leek, Hand (Keuken/46), Groenenboom, De Jong. Heiblom, Adams (Keizer/46), Oudejans. Van Veen, Leijen (Loos/79), Konijn.