Stichting Purmerends Museum in Purmerend

Bezoekadres:

Stichting Purmerends Museum

Kaasmarkt 20
1441BG Purmerend
T0299472718
Einfo@purmerendsmuseum.nl
Whttp://www.purmerendsmuseum.nl

Stichting Purmerends Museum

Nadat al in 1934 plannen voor een museum in Purmerend waren ontwikkeld, werd in 1942 de Oudheidkamer Purmerend opgericht en in 1946 omgevormd tot de Stichting Purmerends Museum. De collectie van de Oudheidkamer bestond in 1946 nog uit een bonte verzameling objecten. Deze leidde een zwervend bestaan tot in 1987 het museum een eigen museaal onderkomen kreeg in het verbouwde stadhuis aan de Kaasmarkt 20. Hier ontstonden de omstandigheden die een verantwoord verwervings-, tentoonstellings- en opslagbeleid mogelijk maakten.

Missie
Het Purmerends Museum wil een zo groot en divers mogelijk publiek kennis laten maken met de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de stad, waarbij de focus ligt op beleving, educatie en kennisoverdracht.

Visie
Het Purmerends Museum zal zich komende jaren ontwikkelen tot een museum dat qua presentatie aansluit bij de tijdgeest, een plaats van samenkomst is en interessant voor alle leeftijden. Het museum vertelt het verhaal van de geschiedenis en ontwikkeling van de (markt)stad en de kunstenaars en architecten die zij heeft voortgebracht en heeft met name een focus op het Purmerends aardewerk.

Foto's van Stichting Purmerends Museum

Stichting Purmerends Museum image 1
Stichting Purmerends Museum image 2
Stichting Purmerends Museum image 3
Stichting Purmerends Museum image 4
Stichting Purmerends Museum image 5
Stichting Purmerends Museum image 6