Onbewolkt22.2 ℃

Stichting Purmerendse scholen groep in Purmerend

Stichting Purmerendse scholen groep


In de Purmerendse ScholenGroep (PSG) werken zes scholen samen. Zij verzorgen een breed aanbod in opleidingen en leerwegen in het voortgezet onderwijs voor de regio Waterland. Onze scholen bieden naar grondslag openbaar of bijzonder onderwijs en hanteren elk een uiteenlopende pedagogisch-didactische aanpak. Deze diversiteit geeft ouders en leerlingen de mogelijkheid tot kiezen en geeft onze scholen de mogelijkheid om leerlingen maatwerk aan te bieden.

Ons onderwijs

De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Van advies naar middelbare school

Afhankelijk van het advies wordt er een passende school gekozen. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de onderwijsvormen op de zes scholen van de Purmerendse ScholenGroep. Ook kunt u de scholen gemakkelijk vergelijken.

Passend onderwijs

Passend onderwijs gaat niet uit van eventuele beperkingen maar van de mogelijkheden van kinderen. Met passend onderwijs willen we zoveel mogelijk kinderen onderwijs laten volgen op een gewone school in hun buurt. Lees meer.

Onze missie

Onze missie is vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid hoogwaardig onderwijs aan te bieden. Dit in een veilige, stimulerende leeromgeving, aan een zo breed mogelijke groep leerlingen van 12 tot 18 jaar. Het onderwijs richt zich op vervolgonderwijs of een volwaardige plek in en deelname aan de toekomstige samenleving.

Ieder mens en elke organisatie wil groeien en zich ontwikkelen. Ieder wil het beste uit zichzelf halen en zich voorbereiden op de toekomst. Wij werken in zes scholen met eigentijds onderwijs aan het behalen van een diploma waarbij zowel het stimuleren van excellentie als het wegwerken van eventuele leerachterstanden tot onze pedagogische taak behoort. Met ons onderwijs bereiden wij leerlingen voor op die nabije toekomst. Ons onderwijs leert hen samen nadenken over, het samen ontwerpen van en het zelf bouwen aan die toekomst.

Onze visie op Onderwijs

De Purmerendse ScholenGroep bestaat uit zes scholen voor voortgezet onderwijs die op verschillende grondslag, zowel openbaar als bijzonder, een veelzijdig aanbod in opleidingen en leerwegen aanbieden met een uiteenlopende pedagogisch-didactische aanpak. Deze diversiteit geeft ouders en leerlingen een keuze en geeft onze scholen de mogelijkheid tot maatwerk in het onderwijs.

Goed onderwijs komt tegemoet aan de basisbehoeften van de leerling: veiligheid, uitdaging om te leren en waardering. Het bereidt voor op vervolgonderwijs of maatschappij, maar stimuleert ook de persoonlijke groei en creatieve ontwikkeling in de breedste zin van het woord. We hebben de kennis en kunde in huis om elke leerling een opleiding te bieden die bij hem past. We zijn professionals die inspireren en motiveren maar onze docenten bieden ook duidelijkheid en structuur in school.

De leerling wordt uitgedaagd lef te tonen in ambities en aanpak, maar leert ook om te gaan met tegenslag en teleurstelling. De leerling staat centraal. Het onderwijs kenmerkt zich door maatwerk dat rekening houdt met verschillen in de individuele behoeften. Dat vraagt van ons onderwijs meer persoonlijke leerroutes met flexibiliteit in tijd, tempo en inhoud.

Onze visie op Organisatie

Goed onderwijs is gebouwd op partnerschap: de samenwerking tussen school, thuis en de maatschappelijke omgeving. Deze samenwerking vraagt ​​een veilig en eigentijds leerklimaat. De Purmerendse ScholenGroep is daarin een lerende organisatie die is verankerd in de regionale samenleving.

We bestaan ​​dankzij de mensen die er leren, werken en helpen. We geven ruimte en schenken vertrouwen aan leerlingen en medewerkers, maar stellen ook kaders en vragen om verantwoording. We luisteren naar onze leerlingen, medewerkers, ouders en maatschappelijke partners zodat we voortdurend blijven verbeteren. We stellen eisen aan onszelf en aan onze omgeving.

Onze leerlingen voelen zich welkom, gekend, erkend en herkend op school. Ons onderwijs voldoet ruim aan de normen van de Inspectie en biedt een toekomstperspectief. Onderwijs dat zoekt naar het talent in elk kind en aansluit bij de manier waarop een leerling het beste leert.

Lees hier meer over onze organisatie.

Onze leveranciers

Het is onze missie om onze leerlingen de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen tot bewuste en verantwoordelijke deelnemers aan de maatschappij. Daarbij hebben we duurzaamheid en een groot bewustzijn van de omgeving en elkaar hoog in het vaandel staan. We vinden het om die reden belangrijk om samen te werken met leveranciers die dezelfde ambitie hebben. Wij kiezen onze prestaties op basis van deze ambitie.

Foto's van Stichting Purmerendse scholen groep

Stichting Purmerendse scholen groep image 1
Stichting Purmerendse scholen groep image 2
Stichting Purmerendse scholen groep image 3

Zoek een bedrijf in Langedijk:

Adres
Postbus 244
1440 AE  Purmerend
Telefoon
06-18316702
Mobiel
06-18316702
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Stichting Purmerendse scholen groep. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map